Drumfanfare

Algemeen

De drumfanfare van Schutterij B.U.B. is het toonaangevende deel van de vereniging. De drumfanfare is aanwezig bij nagenoeg alle buitenactiviteiten van de schutterij, en gaat voorop in iedere optocht. Doorgaans wordt de drumfanfare tijdens optochten geleid door de tamboermajoor, Dick Lukassen.

De drumfanfare bestaat uit zo’n 20 personen in de leeftijd van 12 tot 60+ jaar oud. De fanfare bestaat uit een blaassectie en uit slagwerk. De blaassectie bestaat uit trompetten (1e en 2e stem); bariton en een grote bas. Het slagwerk bestaat uit tamboers, pauken, de grote trom en de bekkens.

Leiding

Veel leden van de drumfanfare kunnen meerdere instrumenten bespelen. Hierin worden zij geleid door dirigent Jos Orval. De tamboers worden ondersteund door Jan Huilmand. De dagelijkse organisatie wordt geregeld door de drumfanfarecommissie.

Activiteiten

De Drumfanfare loopt mee met onder andere het Koningschieten, de Schuttersfeesten (kermis), de Sinterklaasoptocht en gaat ook elk jaar naar de Oktoberfeesten in Sittard. Wanneer mogelijk treedt de drumfanfare ook op tijdens carnavalsoptochten in Beek en Kranenburg.

De repetitie van de drumfanfare is iedere week op woensdag van 19:30u tot 21:30u. Er wordt gerepeteerd in het Kulturhus.

Onze deuren staan altijd open. Heeft u zin om eens te komen kijken? Kom gerust eens langs! Momenteel zoeken we vooral trompetspelers, maar iedereen is van harte welkom, ongeacht leeftijd of muzikale ervaring!