In memoriam: Louis van Opbergen

In memoriam
Louis van Opbergen
Op 6 november 2012 hebben wij met verslagenheid kennis genomen van het plotseling overlijden van onze schuttersvriend Louis van Opbergen.
Louis was sinds 1 januari 1963 lid van onze vereniging. De schutterij was, zo vertelde hij altijd vol trots, zijn lust en zijn leven.
In de jaren tachtig en negentig was hij een lange periode als bestuurslid actief. Zijn huidige bestuursfunctie bekleedde hij vanaf 2007.
Volgend jaar zou hij zijn 50 jarig lidmaatschap van de schutterij en zijn 70e verjaardag vieren. Hij had binnen het bestuur al kenbaar gemaakt dat dit tevens een mooi moment zou zijn om afscheid te nemen als bestuurslid.
Helaas nemen wij nu noodgedwongen en veel te vroeg afscheid van hem.
Louis is twee keer Koning van Schutterij B.U.B. geweest, namelijk in het seizoen 1986 – 1987 en in 1990 – 1991. Beiden keren heeft hij dit op een voortreffelijke en voorbeeldige manier ingevuld, samen met zijn Koningin Ans. Hij genoot er enorm van.
In de jaren 2002 tot 2007 is hij tevens Keizer van de vereniging geweest. Ook deze functie heeft hij tot volle tevredenheid en met veel plezier vervuld.
Als oud-koning was hij ook voorzitter van de Koningsraad, een adviesorgaan, bestaande uit de oud-koningen van de schutterij, deze taak had hij ook na zijn bestuurstermijn nog willen voortzetten.
Louis was iemand die de schutterij een zeer warm hart heeft toegedragen. Louis droeg de idealen en principes waar hij voor stond zelf zeer sterk uit; wanneer hij toezegging deed om iets te regelen, dan was dat vaak de volgende dag al gebeurd en op officiële gelegenheden was hij altijd aanwezig om als bestuurslid de vereniging op voorbeeldige wijze te vertegenwoordigen.
Ook verzorgde hij de administratie tijdens het groepsschieten, zorgde dat de binnengekomen post bij het juiste bestuurslid belandde, was nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Wildbingo en was hij de contactpersoon voor de vendeliers en de marketentsters.
Wij verliezen in Louis een zeer gewaardeerde schuttersvriend.
Wij wensen Ans, de kinderen René, Mark en Maurice met partners en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.
Bestuur en leden Schutterij B.U.B.